Recipescroll

Simplify Recipe Discovery and Sharing

Recipescroll logo

Kanelsnurr

Recipe by Kristian

Total Time: >60 minutes

Våkne opp til den ultimate søte starten på dagen med en varm, kanel-fylt snurr. Perfekt krøllete og sprø på utsiden, myk og søt på innsiden. En porsjon gir ca. 25 kanelsnurrer.

1
Photo of Kanelsnurr

Ingredients

  6 dl melk

  2 dl sukker

  150 g smør

  4 ss sukker

  0.5 ts salt

  1 ts malt kardemomme

  1 kg hvetemel

  100 g smør

  1 stk. egg

  1 stk. egg

  1 pk gjær

  1 ss malt kanel

Instructions

  1.Skjær smøret i små terninger og la det stå og bli romtemperert mens deigen hever.

  2.Legg hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle for kjøkkenmaskinen. Du kan enten smuldre fersk gjær direkte i bollen eller løse opp gjæren i melken før du blander ingrediensene sammen. Begge alternativene vil fungere like bra, så du kan velge det som passer best for deg.

  3.Tilsett egget, og bland deretter melk (enten kald eller romtemperert) til deigen. Reserver 1/2 dl melk til senere, og tilsett mer melk hvis deigen blir for tørr.

  4.Sett en deigkrok på kjøkkenmaskinen og la deigen elte i omtrent 15 minutter.

  5.Tilsett smøret og fortsett å elte deigen i omtrent 10 minutter, til den blir myk og elastisk. Du kan også prøve "glutentesten" mot slutten av eltingen. Dra ut en liten deigklump mellom fingrene dine og prøv å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Hvis deigen er elastisk og smidig, er den klar for heving. Hvis den føles "kort" og begynner å revne, elt deigen litt mer.

  6.Dekk deigen med et fuktig klede og la den heve i omtrent 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.

  7.Mens deigen hever, kan du forberede fyllet ved å blande romtemperert smør med sukker og kanel.

  8.Legg deigen på et melet bakebord og kjevl den til en rektangulær form på 1 cm. tykkelse. Smør fyllet jevnt over deigen. Brett deigen i to langs og skjær ut remser på 2 cm bredde langs. Tvinn hver remse og form dem til en todelt spiral ved å vri dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt prosessen ved å trekke den siste delen av remsen over tvillingene på tvers og feste enden på undersiden.

  9.Dekk til kanelknutene med et klede eller plastfolie, og la de heve i minst 30 minutter før de stekes.

  10.Stek kanelknutene midt i ovnen på 200°C i 10-15 minutter, til de er gyldne og gylne. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på en bakerist.