Recipescroll

Simplify Recipe Discovery and Sharing

Recipescroll logo

Lasagne

Recipe by Kristian

Total Time: >60 minutes

Nyt den klassiske italienske favoritten - en saftig og fyldig lasagne, fylt med saftige kjøttboller, rik pastasaus og et topplag av ost som smelter i munnen.

1
Photo of Lasagne

Ingredients

  0.5 ts salt

  2 ss olje

  0.5 ts pepper

  3 ss hvetemel

  1 boks hermetiske tomater

  400 g kjøttdeig

  0.5 ts revet muskatnøtt

  1 stk. løk

  1 dl vann

  2 båt hvitløk

  2 ss smør

  6 dl melk

  9 stk. lasagneplater

  1 ts salt

  5 ss parmesan

  2 ss tomatpuré

  1 ss frisk basilikum

  3 dl hvitost

  0.5 ts malt hvit pepper

Instructions

  1.Ha kjøttdeigen i en varm gryte med litt olje og brun den i to omganger. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré og vann til kjøttet, og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter til den begynner å bli tykkere. Til slutt, strø basilikum over sausen, og smak til med salt og pepper etter eget ønske.

  2.Lag en saus ved å smelte smør i en kjele og røre inn mel. Tilsett melken under omrøring, og la sausen koke i ca. 10 minutter til den blir forholdsvis tykk. Tilslutt osten parmesan og la den smelte, og smak til sausen med ønsket krydder.

  3.Legg et alternerende lag med lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus i en ildfast form, begynnende og avsluttende med ostesaus. Topp med revet ost til slutt.

  4.Legg formen med lasagne i ovnen ved en temperatur på 225° C og stek den i 30-40 minutter. Test om pastaen er mør ved å stikke en pinne eller spiss kniv inn i den. La lasagnen hvile noen minutter før du serverer den.